Diyet Çorba Nasıl Yapılır

0

Diyet günlük gıda alımlarının tümünü oluşturan maddelerin tamamıdır. Diyet aynı zamanda sağlıklı yaşamın da ölçütüdür. Diyette çorbanın önemi de büyüktür.

Diyette çorbanın önemi

1-Çorba içinde su ile birlikte besin ögeleri içermesinden dolayı mide içerisinde daha uzun süre tutulurken aynı zamanda da kişinin daha uzun süre tok kalmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda eğer çorbanız posa yönünden zengin ise bu tokluk hissi daha uzun süre oluşacaktır.

2-Çorba içmek yemek yeme süresini uzatırken aynı zamanda enerji alımını da azaltır.

3- Havalarında soğuması ile sıcak besinler tüketen kişiler hem fiziksel olarak ısınır hem de sıcak besinler duygusal olarak daha mutlu doymayı sağlamaktadır.

4-Enerji yoğunluğunun düşük olması ya da enerji yoğunluğunu rahatlıkla düşürülebilir. Enerji yoğunluğunu düşürecek besinler tüketilirse de daha fazla yeme veya tok hissetme ve daha az enerji alımı olacaktır.

5-Çorba hazırlama çoğu zaman kısa ve pratik hazırlanmaktadır.

Diyet çorba tarifi

Diyet çorbada kullanılan malzemeler

1 adet orta boylarda yeşil biber
1 adet orta boylarda kırmızı biber
1 adet orta boylarda kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boylarda domates
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Pişirme aşamasında öneri

Yulaf ezmesi çorbanın içine eklenerek yumuşak olması sağlanabilir, isteğe göre yağsız tavada 1-2 dakika kavrulup gevrek bir hale getirdikten sonra da çorbaya katılabilir.

Diyet çorba nasıl yapılır?

Bol su ile yıkandıktan sonra ortadan iki eşit parçaya kesilen renkli biberler çekirdekli kısımları çıkartılır.
Sarımsak, kuru soğan, ve domatesler kabukları soyulmadan ortadan ikiye kesilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serildikten sonra üzerine tüm sebzeleri alınır. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Pişme işleminden sonra fırından çıkarılan sebzelerin kabuklarını soyulur. Bu sebzeler küçük parçalara bölünüp tencereye aldıktan sonra üzerine içme suyunu ilave edilir.
Çorba karışımı kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Karışımda pürüzsüz bir kıvam elde etmek için ise kaynamaya başlayan çorba blenderdan geçirilir.
Çorba hazır hale geldikten sonra çorbaya taze sıkılmış limon suyu ve yulaf ezmesi eklenip karıştırma işlemi yapılır.Daha sonra son olarak kaya tuzu, nane ve karabiber eklenip dinlendirme işleminden sonra ılık olarak servis yapılmaktadır.

Servis aşaması önerisi

Hazırlanan diyet çorba sağlıklı bir şekilde fesleğen ilavesi de yapılarak servis edilebilir.

Bir yanıt yazın