Bel Ağrısı Neden Oluyor?

0

Bel bölgesi sinirlerin yoğun olarak geçtiği, vücudun olduğu kadar vücut hareketlerinin de merkezi sayılır. Omurilik bölgesinden aşağı kuyruk sokumu diye tabir edilen bölgeye kadar bulunan diskler sayesinde insan hareket sağa sola öne arkaya dönüş yapabilir.

Bel Ağrısı Sebepleri:

Bel ağrılarının en önemli sebebi duruş bozuklukları, iş yükünün fazla olmasına bağlı zorlamalar, kireçlenme, kırıklar ve darbeye sonucu ağrılar ve yanlış müdahale ya da operasyon en önemli sebeplerdir. Bu ağrıların sebeplerine kanser, kist gibi rahatsızlıkları da eklemek yerinde olacaktır. Yoğun iş temposunun yarattığı stres ve gerilim, günümüz metropol şehirler de artar trafik, kalabalık, gürültü gibi stres artırıcı nedenler, dinlenmeden yapılan acele işlerde dikkatsiz çalışmalarda riskleri artırmaktadır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu çalışırken veya araba kullanırken oturuş şeklinin bozuk olması gibi basit sebepler de bu ağrıları tetikler ve ileride ciddi sorunlara sebep olabilir. Bir diğer sebep ise kullanılan yatak ve yastığın uygun türden olmaması yatış pozisyonunun bozuk olmasıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise bel ve omurilik bölgesinin soğuğa maruz kalması ve rüzgarda kalınması olabilir.

Çözümü:

Her ne sebeple olursa olsun bel bölgesi vücudun merkezi konumunda olması sebebiyle daha dikkat edilmesi gereken uzuvlar arasında yer alır. Basit bir şekilde ve ucuz alınacak önlemler belki de hayat kurtaracak önlemler olabilir. Buna örnek olarak araç kullanırken bel için kullanılan 5-10 TL ye satılan aparatlar belki de bel ağrınızın çözümü olabilir. İş arasında beş on dakikalık dinlenmeler biraz rahatlatma sağlayacağı gibi uyku düzeni ve doğru yatak seçimi de basit çözümler arasında yer alabilir. Tabi ki de bu ağrılar oluştuğunda doktora başvurmanız sağlık açısından en doğru seçim olacaktır.

Bir yanıt yazın