Afrin Operasyonunda 1800 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

0
Terörle mücadele  operasyonunda Türk ordusu Afgan’ı, PYD / PKK’nın Suriye’nin kuzeybatısındaki Daesh teröristlerini temizlemeye devam ediyor.

Anadolu Ajansı’na göre, Genel Kurmay Başkanlığı Perşembe günü Suriye’nin kuzeydoğusundaki Afrin’deki Zeytin dalı Operasyonunun başlangıcından bu yana en az 1.882 PYD / PKK ve Daesh teröristi “etkisiz hale getirildi” dedi.

Türk yetkililer, sözlerinde teröristlerin teslim olduklarını, öldürüldüklerini ya da öldürüldüklerini ima etmek için ifadelerinde “tarafsızlaştırılmış” sözcüğünü sık sık kullanmaktadır.

Ordu, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 49 PYD / PKK ve Daesh teröristini bir gece “nötralize ettiklerini” söyledi.

20 Ocakta Türkiye, PYD / PKK ve Daesh teröristlerini Suriye’nin kuzeydoğusundaki Afrin’ten temizlemek için Zeytin İşleri Şube Müdürlüğü’nü başlattı.

Genelkurmay’a göre operasyon, Suriye’yi terörist zulüm ve zulümden korumanın yanı sıra Türkiye sınırları ve bölgesi boyunca güvenlik ve istikrarın sağlanmasını amaçlıyor.

Söz konusu operasyon, uluslararası hukuka, BM Güvenlik Konseyi kararlarına, BM sözleşmesindeki savunma haklarına ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösteren Türkiye’nin hakları çerçevesinde yürütülüyor.

Ordu ayrıca terör hedeflerinin yok edildiğini ve sivillere zarar vermemek için “azami özen” alındığını söyledi.

buy office 2019 pro

Bir yanıt yazın