Bitlo CEO’su Mustafa Alpay’ın Hayatı ve Yaptıkları

0

Zonguldak’ta dünyaya gelen Bitlo kurucu ortağı Mustafa Alpay, 1992 ile 1996 yılları arasında Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuduktan sonra Zonguldak Fen Lisesi’ne geçti. 1999 yılında ise Zonguldak Fen Lisesi’nden mezun oldu.

Liseden mezun olmasının ardından Mustafa Alpay, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne başlayan Mustafa Alpay, burada Türkiye’nin önde gelen hocalarından dersler aldı. Alpay, 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve iş hayatına atıldı.

Mustafa Alpay’ın Kariyeri ve Kurduğu Şirketler

Mustafa Alpay, çeşitli e-ticaret siteleri kurup yönettikten sonra 2008’de çevrimiçi soybilim platformu MyHeritage’da ülke yöneticiliği (country manager) görevine getirildi. Aynı yıl İmovasyon şirketini kurdu.

İmovasyon

MyHeritage’daki işinden 2009’da ayrılan Mustafa Alpay, bundan sonra tamamen kurucu ortağı olduğu İmovasyon şirketine odaklandı. İnternet yayıncılığı, internet reklamcılığı, danışmanlık ve e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren İmovasyon, kısa sürede büyüyerek alanında etkili şirketlerden biri haline geldi.

SEM SEO

2013 yılında Mustafa Alpay, bir İmovasyon iştiraki olan SEM SEO şirketini kurdu. Bugün hâlâ faaliyetini sürdüren SEM SEO, 2013 yılından beri SEM (Search Engine Marketing – Arama Motoru Pazarlaması) ve SEO (Search Engin Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu), içerik pazarlama ve mobil pazarlama alanlarında müşterilerine hizmet veriyor. 

Kobisi

Mustafa Alpay’ın girişimleri 2015’te kurduğu ve bir diğer İmovasyon iştiraki olan Kobisi e-ticaret platformuyla devam etti. “Türkiye’nin en kolay e-ticaret sitesi platformu” mottosuyla yola çıkan Kobisi, bugüne kadar on binlerce satışa imza attı. Bugün Kobisi, her biri Google sertifikalı uzmanlardan oluşan 20 kişilik ekibiyle müşterilerine destek olmayı sürdürüyor.

Bitlo

Mustafa Alpay, uzun yıllardır kripto para sektörü ve blok zinciri teknolojileriyle bireysel olarak ilgileniyordu. 2017 yılında ise Bitlo kripto para borsasını kurdu. 

Türkiye’nin en köklü kripto para borsalarından olan Bitlo, 2018 yılında üye alımına ve alım satım işlemlerine açıldı. Sağlam bir projeye dayanan ve gelecek vadeden kripto para birimlerini Türk yatırımcısıyla buluşturan Bitlo, bugün 70’in üzerinde kripto para birimini listeliyor. Bu kripto para birimleri arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Solana (SOL) gibi önde gelen kripto paralar da yer alıyor. 

Kullanıcı sayısı her geçen gün artan Bitlo, kripto para dünyası için altyapı sağlayıcısı olmayı da hedefliyor. Bu vizyonu doğrultusunda 2021 yılında Bitlo Crypto Fund girişimini kuran Bitlo, finansal teknoloji alanındaki yetenekli geliştiricileri ve çözüm sunan projeleri de yatırımlarıyla destekliyor. 

Mustafa Alpay, halen Bitlo Yönetim Kurulu Başkanlığı (CEO) görevini sürdürüyor.

Bitlo ve Kripto Para Dünyasındaki Yenilikleri

Mustafa Alpay’ın kurduğu Bitlo, Türkiye’nin kripto para dünyasına birçok yenilik getiriyor. Bu yenilikler, kripto yatırımcıları için yeni fırsatlar doğuruyor.

Sepet Token

Bitlo, kripto para sepeti yatırımı yapmayı çok kolaylaştıran sepet tokenlarını 2022’de piyasaya sürdü. Avalanche blok zincirinde üretilen TOKEN10, TOKEN25, Token DeFi, Token Metaverse, Token Play, Token NFT sepet tokenlarına yatırım yaparak tek bir token üzerinden birden fazla kripto para birimini yönetmek mümkün. 

İçerikleri Bitlo’nun uzman ekibi tarafından detaylı incelemelerle belirlenen bu sepet tokenlar, en iyi kripto paralardan oluşur. Özellikle amatör yatırımcılar, sepet tokenlar sayesinde kârlı kripto para sepeti yatırımları yapabilir.

social trading bitlo mustafa alpaySocial Trading

Bitlo, Social Trading sistemiyle başkalarının portföyüne yatırım yapmanıza olanak tanıyor. Bitlo’da portföyünü paylaşan kullanıcıları takip edebilir, beğendiğiniz portföylere tek bir tuşla yatırım yapabilirsiniz. Üstelik siz de portföyünüzü paylaşabilir ve Bitlo topluluğunun aktif bir üyesi olabilirsiniz. 

Stop Limit

Stop limit, bir kripto para belirli bir fiyata ulaştığında onu almak veya satmak için verilen borsa emridir. Bu emir türü, kripto piyasasında sık karşılaşılan ani fiyat düşüşlerinde yatırımcıların zararını sınırlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bitlo’da yaptığınız alım satım işlemlerinde stop limit emrini kullanarak zararınızı en az düzeye indirebilirsiniz.

Crypto Fund bitlo mustafa alpayCrypto Fund 

Bitlo, yalnızca yatırımcılar için güvenilir bir platform olmayı hedeflemiyor. Bitlo’nun en önemli amaçlarından biri de yenilikçi blok zincir girişimlerini desteklemek. Bu vizyonla kurulan Crypto Fund, çözüm üreten projelere erken aşamalardan itibaren maddi destek sunuyor. 

Stablecoinler (Yakında)

Stablecoinler, kripto piyasasında yatırımcılarına fiyat istikrarı sağlayan ve fiziksel varlıklara blok zincir üzerinden erişimi kolaylaştıran kripto paralardır. Bitlo, yakında çıkaracağı stablecoinleri ile gram altına, gram gümüşe, gram platine ve Türk lirasına blok zincir altyapısında yatırım yapabilmenizi sağlıyor. 

Gram Altın (GRAMG), Gram Platin (GRAMP), Gram Gümüş (GRAMS) ve LiraT (TRYT) yakında Bitlo kullanıcılarıyla buluşuyor!

Bir yanıt yazın