Azerbaycan Sınavsız Üniversite Ücretleri, Azerbaycan Üniversite Ücretleri

0

Yurtdışında üniversite okumal pek çok öğrencinin hayalleri arasında yer almaktadır. Ancak ekonomik olarak son derece zor şartlar nedeni ile pek çok öğrenci bu hayalinden vaz geçmektedir.

Azerbaycan pek çok ülkeye nazaran son derece ekonomik şartlarda uluslararası standarta sahip eğitim hizmeti sağlayan üniversitelere sahiptir. 50 den fazla ülkede ve ülkemizde tanınan bu üniversiteler için YÖK, denklik vermektedir.

Azerbaycan üniversitelerine giriş sınavsız olarak gerçekleşmekte ve hiçbir koşul talep edilmemektedir. Bu noktada etk sitenilen yabancı dil yeterliliğidir. Yabancı dil yeterliliğini gösteren belgeye sahip olmayan kişiler, bir yıl sürecek olan hazırlık dönemini bitirmek zorundadır.

Azerbaycanda üniversite okumak için gerekli tüm şartlar hakkında euro star yurt dışı eğitim danışmanlığı internet sitesinden bilgi almak mümkündür.

Azerbaycan Üniversite Ücretleri.

Azerbaycan üniversileri uluslar arası statüsünde yer alan öğrenciler için ücretlidir. Azerbaycan sınavsız üniversite ücretleriseçilen üniversiteye ve bölüme göre değişiklik gösterir.

Azerbaycan Üniversite ücretleri şu şekildedir;

  • Azerbaycan Tıp Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 5 bin dolar ücret talep etmektedir.
  • Azerbaycan Gence Agrar Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 2 bin 5 yüz dolar ücret talep etmektedir.
  • Azerbaycan Gence Devlet Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 6 yüz dolar ücret talep etmektedir.
  • Bakü Devlet Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 1500 dolar ile 3000 dolar arasında değişen ücret talep etmektedir.
  • Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 2000 dolar ile 2500 dolar arasında değişen ücret talep etmektedir.
  • Azerbaycan Teknik Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 1500 dolar ücret talep etmektedir.
  • Azerbaycan Pedogoji Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimler için yıllık 1200 dolar ücret talep etmektedir.

Belirtilen Azerbaycan üniversite ücretleri seçilen bölünlere göre farklılık göstermektedir. Çoğu üniversite ücretleri 2 taksit halinde talep etmektedir.

Eoru star yurt dışı eğitim danışmanlığı internet sitesinden eğitim ücretleri hakkına bilgi almak mümkündür.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

Bir yanıt yazın