ABD: YPG’nin Afrin’e gideceğini açıkladı

0

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert Perşembe günü “Doğu’da birlikte çalıştığımız bazı güçlerin (YPG / PKK) biz Afrin’e geçmeye başladıklarını görüyoruz” dedi.

Nauert, bir basın konferansında yaptığı konuşmada, ABD’nin birlikte çalıştığı güçlerin “ailevi ilişkileri var, orada ailevi bağlar var, belki de bunun sebebinin bir parçası” dedi.

Nauert daha önce yayınlanan bir bildiriyi yineleyerek, “Afrin’de neler olup bittiğini ISIS [Daesh] ile mücadeleden alıyor” diyerek, ABD’nin Suriye’de Daesh terör örgütü ile savaşmak için olduğunu belirtti.

ABD, YPG / PKK’nın Suriye’ye ve Türkiye sınırına yönelik terör tehdidini vurgulayan güçlü protestolarına rağmen, PKK terör örgütünün Suriye üyesi Halkın Koruma Birimlerini (YPG) Daesh ile mücadelesinde “güvenilir bir müttefik” olarak adlandırdı. bölgeler.

Türkiye, defalarca ABD’yi YPG’ye askeri desteğini durdurmaya da çağırdı ancak boşuna olmadı. Şimdiye kadar ABD, YPG teröristlerine 2,000 planeload ve 5,000 kamyon dolusu silah ve mühimmat sağladı.

Operasyon Zeytin Şubesi 20 Ocak’ta PKK ve onun bağlı kuruluşu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve silahlı kanadı YPG’yi ve Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’li Daesh teröristlerini kaldırmak üzere Türkiye tarafından başlatıldı.

Genelkurmay’a göre, operasyon Türk sınırları boyunca ve bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması yanı sıra Suriyeli insanları teröristlerin zulüm ve zulümünden korumayı hedefliyor.

Söz konusu operasyon, uluslararası hukuk çerçevesinde Türkiye’nin hakları, BM Güvenlik Konseyi kararları, BM sözleşmesi uyarınca kendini savunma hakkı ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde yürütülmekte.

Afrin’deki – Türkiye’nin Hatay ve Kilis illerine – bölgede bulunan operasyon, 24 Eylül 2016 ve Mart 2017 arasındaki Türkiye sınırındaki Daesh teröristlerini temizleyen Fırat Kalkanı’nın Kuzey Suriye Operasyonunun ardından bekleniyordu.

Afrin, 2012 yılı Temmuz ayından bu yana Suriye’deki Esad rejiminin şehri terör örgütüne kavgaya koymadan bırakmasından bu yana PKK / PYD / YPG için önemli bir saklanma yeri oldu.

Bir yanıt yazın