Saçlar, tüm insanların en çok önem verdikleri ve belki de dış görünüşte en çok dikkat çeken parçalarıdır. Saçlara bu kadar çok önemli olduğu için de elbette ki, en fazla işlem gören, işlem uygulanan şey de saçlar olmuştur. Çünkü herkes her zaman daha güzel, daha sağlıklı, daha canlı ve kesinlikle daha gür saçlara sahip olmak istiyor. Ancak yaş ilerledikçe, genetik özelliklerin etkisiyle, beslenme koşullarındaki olumsuzluklar ve de geçirilen hastalıklar dolayısıyla saçlar kırılmakta, canlılığını kaybedip dökülmekte, hatta zamanla öbekler halinde dökülerek kellik ortaya çıkmaktadır. İşte bu sebeple de saç sağlığını korumayı ve en çok da dökülen saçları tolere etmeyi hedefleyen pek çok yöntem, teknik geliştirilmeye devam edilmektedir. Günümüzün gelişen teknoloji ve tıp imkanları sayesinde herkesin en doğal, en gerçekçi ve uzun süre kullanıma uygun yöntem olan protez saç uygulaması geliştirilmiştir.

Saç protezi

Saç proteziyle dökülen saçların yerini saçlandırma işlemi; deneyimli uzmanlar tarafından ölçülendirilen ve % 100 insan saçından gelişmiş tekniklerle üretilen saç protezinin özel yapıştırıcı solüsyonla saçsız veya seyrek saçlı bölgeye yerleştirilmesidir. Saç protezi; hem herhangi bir cerrahi ve tıbbi müdahale gerektirmeyen hem geri dönüşü mümkün olan, hem de sağlıklı, kullanışlı, dayanıklı ve estetik olan bir uygulamadır.

Saç protezi kimlere uygulanabilir?

Saç protezi, 12 yaşın üzerinde olan, saç kaybının sebebi ne olursa olsun saçları tamamen dökülmüş veya seyrekleşmiş kadın, erkek, genç, yaşlı herkese yapılabilir. Öyle ki; kemoterapi veya radyoterapi tedavilerinden dolayı geçici saç kaybı yaşayan hastalar bile, saç protezi uygulamalarıyla saçsızlıktan kurtulabilirler.

Saç protezi kimlere uygulanmaz?

Saç protezi; 12 yaşından küçük olan, egzama gibi ileri derecede kronik cilt hastalıkları bulunanlara önerilmez. Bununla birlikte protez saç kullanımı, tıpkı göz lensi ya da diş protezi kullanımı gibi hijyen kurallarına uyularak kullanılmalı, işlemi yapan uzmanların önerilerine birebir uyulmalıdır. Bu sebeple de yaşı çok küçük olan ya da ileri yaşlarda olan veya zihinsel sorunları olanlar bu tür hususlara dikkat edemeyeceği için bu uygulamadan uzak durulması daha doğru olacaktır.

Kaliteli saç protezinin özellikleri nelerdir?

Saç protezi direkt olarak saçsız deriye uygulanan bir madde olduğu için kaliteli olması çok büyük önem arz eder. Kalitesiz, sağlıksız ürünler kellik sorununu çözemediği gibi birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Bu sebeple de aşağıda sıralanan özelliklere sahip protez saçların uygulanması çok büyük önem arz eder.

  1. Yeterli kalitede üretilmiş olan saç protezi, kişinin sosyal faaliyetlerinde hiçbir kısıtlama yapmasını gerektirmez. Kaliteli bir saç protezi ile kişi; su sporları da dahil olmak üzere her türlü sporu yapılabilir, duş alabilir, saçlarını fönleyebilir ve saçını istediği şekilde şekillendirebilir. Kaliteli saç protezleri kişinin saunaya girmesini, solaryumda bronzlaşmasını engellemez.
  2. Kaliteli bir saç protezi, hava ve su geçirgenliğini sağlayacak şekilde üretilir. Bu sayede cilt rahat nefes alabilir ve kolaylıkla temizlenebilir.
  3. Kaliteli saç protezleri kafa derisine su bazlı bir solüsyonla yapıştırılır ve cilt sağlığını destekleyici özellikler gösterir.
  4. Kişinin normal kendi saçına uygulayabildiği her işlem kaliteli bir saç protezine de uygulanabilir. Bunun için de kullanılan ürünlerin kalite standartlarına uygun üretilmiş olması gerekir. Zira düşük kalitede üretilen saç kozmetikleri canlı saça olduğu gibi protez saça da zarar verebilir, saç protezinin ömrünü kısaltabilir.
  5. Kaliteli saç protezlerinin temizliğinde kullanılacak şampuan, saç kremi, saç spreyi gibi ürünlerin uygun standartlarda ve Ph değerlerinde olması gerekir. Bu şekilde istenen güzellik, konfor ve uzun ömür sağlanabilir.

 

Bir yanıt yazın