Örtüyü kaldırıp Halisdemir’in alnından öptüm

0

Özel Kuvvetlerin Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı mahkemesin de tanık olarak ifade vermiştir. Aksakallı ifadesinde darbe girişimine katılmış Özel Kuvvetler personelinin sayısı %5,4 olduğu belirtildi. Darbeci generali olan Semih Terzi’nin babasının hasta olduğunu bahane edip izin aldığını söylemiş Aksakallı, “Halisdemir ve sekiz defa görüşmüştük. Terziyi öldürme emrini vermiştim.

Son görüşmemizde ise hakkını helal etmesini istemiştim” diye söyledi. Aksakallı, sabanın ÖKK’ya gittiğini dile getirerek “Halisdemir’in cansız bedeninin üzerinde bulunan örtüyü kaldırıp alnından öpmüştüm” ifadesinde bulunmuştur.

18 asker yargılanmaktadır. Sanıkların da kimlik bilgileri ile cep telefonlarından yararlanıp, “ByLock” kullanıcısı olup olmadıklarının anlaşılabilir olması için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılacağını bildirmiş mahkeme heyetinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığın da müzekkere olarak yazılmış el konulup dijital belgelere de ilişkin olarak inceleme sonuçlarının da dosyaya kazandırılmasının kararı verildi.

Bir yanıt yazın