Kadınlar, DİKKAT: Bunlar kalp krizinin belirtileri olabilir

0

Uzmanlara göre, erkeklerde kalp krizi aniden ortaya çıkıyor ve kendini çok da göstermektedir vermiyor. Ancak kadınlarda durum biraz farklıdır. Kadınlarda kalp krizinin belirtileri daha çok kendini belli ediyor ve belirtileri aralıklarla da olsa kendini gösteriyor.

Fazla yorgunluk

Gün boyunca bedeninizi yoracak hareketler yapmazsanız bile, birdenbire üstünüze çöken yorgunluk ve kendini aniden ağırlaşmış hissetmek kadınlarda kalp krizinin önemli delillerindendir.

Terleme ve nefes darlığı

Terlemeyi ve nefes noksanlıklarını gribin sendromu gibi düşünebilirsiniz. Ancak bu simptomlarla sık sık karşılaşıyorsanız, özellikle spor sonrası ortaya çıkıyorsa, doktora gitmelisiniz.

Göğüs etrafında oluşan ağrılar

Sorunun olduğu yerde her zaman ağrı olmayabilir. Çene ağrısı, sırt ağrısı, ya da her iki qoldakı ağrı erken kalp krizinin habercisi.

Bulantı ve kusma

Özellikle kadınlarda kalp krizinin en yaygın belirtileri bulantı ve qusmadır.

Peki kalp krizi riskini azaltmak için ne yapabiliriz?

şekeri azaltın

Çok şeker vücut üzerinde olumsuz etkiler yaratır, iyi kolesterolü düşürür ve triqliseritləri artırır. Bu da kalp krizi riskini yükseltiyor.

Spor

Sporu günlük yorucu fiziksel hareketlerle aynı tutmayın. Günlük yorucu hareketler kalp krizi riskinizi artırır. Düzenli spor yapan kadınlarda yapmayanlara oranla kalp krizi riski% 50 daha azdır.

sarımsak yiyin

Yemeklerinize ve yeşil salatalariniza her fırsatta sarımsak ekleyin. Sarımsak kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Güçlü antioksidan içeren olduğu için arter damarlarında bakteri oluşmasını engeller.

Bir yanıt yazın