Bitkisel İlaç Çılgınlığına Kapılmayın

0

Bitkisel ürünlerin aktarlarda satılan karışımlardan tutun da, zayıflama üzerine çıkarılan birçok ürün gibi geniş bir yelpazeye sahip olduğunu biliyoruz. Birçok bitkisel kaynaklı üretilmiş ürünün yıllardır kullanılmaktadır ve yararları ispatlanmıştır.

Bitkisel Ürünlerin de Zararları var

Bununla birlikte bazı bitkisel ürünler kullanıcılar üzerinde çeşitli ve ciddi yan etkilere sebep olabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gerek husus, bitkisel ürünlerin ilaçlardan daha güvenilir olmadığıdır. Hepsi olmasa da bitkisel ürünlerin çoğu zararlı etkiler gösterebilmektedir. Satın alınan ilaçların. Hepsinin doğal olduğu alıcıya söylenmekte ancak bu durumda da her söylenilene inanmamakta fayda vardır.

Bitkisel İlaç Çılgınlığına Kapılmayın

İlaçlar kullanılmadan ya da piyasaya sürülmeden önce test edilirler ancak bitkisel ürünlerde böyle bir uygulama yoktur. Yapıldığı gibi piyasaya sürülebilirler. Bitkisel ürünlerden bazıları zehirleyici özellikte olan maddeler içerir. Bu durum bazı kişilerin sağlıklarının bozulmasına yol açabilmektedir. Bazılarının içerisinde üzerindeki etikette belirtilmeyen ve insan sağlığı açısından çok zararlı olan arsenik gibi maddeler bulunabilir. Bir bitkisel ürünün üzerindeki doğal olduğunu gösteren bir etiket bulunması onun bitkisel veya güvenli olduğunu anlamına gelmez. Örneğin bir bitki kalp ve karaciğer hastalığına sebep olabilir ve bu bitkilerin faydalı olan özellikleri gözlere sokularak tanıtımı yapılıyor ve bitkisel olan bir ilacın yapımında kullanılıyorsa, bu ilaç herhangi bir şahıs üzerindeki yanlış kullanımı çok ağır sağlık sorunları sebep olabilir.

Bu da insan hayatı için oldukça tehlikeli ve önüne geçilmesi gereken bir durumdur. Yaşlılar ve hasta olanlar, özellikle hamile olan bitkisel ilaç kullanırken oldukça dikkatli olmalı ve bir uzman kontrolünde bu bitkisel ürünü kullanmalıdır. Çünkü bitkisel ilaçlar da anlatılanlar gibi yan etkilere sahiptir. Nasıl bir hamile kadın hamilelik döneminde tıbbi ilaçlar kullanırken uzman kontrolünde kullanıyorsa, yan etkilerinden dolayı, bitkisel bir ilaç da kullanırken bunu yapmalıdır çünkü bitkisel ilaçlar da yan etkileri tıbbi ilaçlar gibi gösterirler ve bu durum tehlikeli sonuçlara yol açabilmektedir.

Bir yanıt yazın